FacebookTwitterLinkedIn

Omgeving: Culturele activiteiten in Duitsland

De stad Auerbach, dichtbij de grens tussen Duitsland en Tsjechië, biedt vele culturele uitstapjes. Wilt u eens een bijzondere stadsrondleiding beleven? Het Auerbach biedt verschillende rondleidingen aan, waaronder de historische rondleiding met muziek. Bij deze rondleiding worden historische feiten en episodes begeleid door oude muziek.

Voor leuke toneelvoorstellingen en kwalitatief hoogwaardige concerten kunt u terecht bij de Auerbacher Göltzschtalgalerie in de Nicolaikerk. Ook de St. Laurentiuskerk organiseert regelmatig concerten met kerkmuziek.

In augustus kunt u meevieren op het historische ‘Altmarktfest’ (eerste weekend) en/of rondkijken op de traditionele pottenmarkt (derde weekend) in het Auerbach. Daarnaast is er op de derde zondag van september een kermis (Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’).

In de winter zijn er eveneens leuke activiteiten. Vanaf de eerste adventzondag vindt u een kersttentoonstelling in het museum van het dorp. Daarnaast kunt u op de eerste adventzondag naar de sprookjesparade, op de tweede adventzondag naar de kerstmannenbijeenkomst en op de derde adventzondag naar de mijnparade kijken. Uiteraard vindt u in Auerbach ook een kerstmarkt. Deze wordt ook wel de mooiste kerstmarkt van het Duitse Vogtland genoemd.

Eind januari kunt u de wereldkampioenschappen noordse kombinatie in Klingenthal beleven, terwijl u in de zomer kunt kijken naar het zomer-skispringen in de Vogtland Arena.

Meer informatie
Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’
www.vogtland.de