FacebookTwitterLinkedIn

Omgeving

Welkom in Auerbach, Duitsland. Midden in het toeristische Vogtland, de perfecte plek voor de zomer en de winter met volop sportieve activiteiten. Wandelen, fietsen, mountainbiken of skiën, alles is hier mogelijk. Tevens bevindt u zich in een fantastisch cultuurrijk stuk van Duitsland vol prachtige plaatsen,  groot en klein.

U gaat wat geweldigs beleven! Klik hieronder op de foto’s voor omgevingsinformatie.

Culturele activiteiten in Duitsland

De stad Auerbach, dichtbij de grens tussen Duitsland en Tsjechië, biedt vele culturele uitstapjes. Wilt u eens een bijzondere stadsrondleiding beleven? Het Auerbach biedt verschillende rondleidingen aan, waaronder de historische rondleiding met muziek. Bij deze rondleiding worden historische feiten en episodes begeleid door oude muziek.

Voor leuke toneelvoorstellingen en kwalitatief hoogwaardige concerten kunt u terecht bij de Auerbacher Göltzschtalgalerie in de Nicolaikerk. Ook de St. Laurentiuskerk organiseert regelmatig concerten met kerkmuziek.

In augustus kunt u meevieren op het historische ‘Altmarktfest’ (eerste weekend) en/of rondkijken op de traditionele pottenmarkt (derde weekend) in het Auerbach. Daarnaast is er op de derde zondag van september een kermis (Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’).

In de winter zijn er eveneens leuke activiteiten. Vanaf de eerste adventzondag vindt u een kersttentoonstelling in het museum van het dorp. Daarnaast kunt u op de eerste adventzondag naar de sprookjesparade, op de tweede adventzondag naar de kerstmannenbijeenkomst en op de derde adventzondag naar de mijnparade kijken. Uiteraard vindt u in Auerbach ook een kerstmarkt. Deze wordt ook wel de mooiste kerstmarkt van het Duitse Vogtland genoemd.

Eind januari kunt u de wereldkampioenschappen noordse kombinatie in Klingenthal beleven, terwijl u in de zomer kunt kijken naar het zomer-skispringen in de Vogtland Arena.

Meer informatie
Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’
www.vogtland.de

Zwembaden en pretparken

In de zomer kunt u zwemmen op verschillende plekken in de omgeving van Auerbach. Reumtengrün en Rebesgrün bieden openluchtbaden, maar u kunt ook terecht bij een van de stuwdammen in Pöhl, Pirk en Falkenstein. Het is daar ook mogelijk om watersporten te doen. Vlak bij de stuwdam in Pöhl kunt u zich eveneens vermaken in het klimpark.

Willen de kinderen helemaal uit hun dak gaan? Het pretpark in Plohn biedt plezier en actie voor de hele dag!

Meer informatie
www.vogtland.de
www.freizeitpark-plohn.de

Restaurants

Let op: op tijd reserveren bij deze restaurants voor uw groep!

Zum Schlossturm, Restaurant und Biergarten
Schloßstraße 8a
08209 Auerbach/Vogtland, Auerbach, Duitsland
info@zumSchloss.info

Hinterhainer Hutznstub
Klingenthaler Str. 45c
08209 Auerbach, Duitsland
info@hinterhainer-hutznstub.de

Praag

Heeft u zin in een uitstapje over de grens van Duitsland, naar de gouden stad met 100 torens? Ook dit is mogelijk vanaf onze groepsaccomodatie; Praag ligt in namelijk op maar 200 km afstand in Tsjechië. Deze stad is rijk aan geschiedenis en cultuur en er zijn veel bezienswaardigheden te ontdekken. Tegelijkertijd is Praag bekend voor zijn leuke winkels en boetiekjes.

Meer informatie:
www.prague.com

Fietsroutes

Gaat u voor een actieve vakantie op de fiets? Het Vogtland biedt een goed uitgebouwd wegennetwerk met veel belevenisvolle fiets-routes in de omgeving. Deze routes lopen langs mooie Duitse natuurgebieden en zijn geschikt voor zowel mountenbikers als fietsers. Alleen in de bike-wereld Schöneck al zijn er 130 km avontuurlijke wegen voor mountainbikers met meerdere downhill-trajecten. Ook vindt er jaarlijks in de maand augustus de Vogtland Bike Marathon plats. Voor degenen die wat rustiger willen fietsen, zijn er eveneens genoeg routes dwars door het Vogtland aanwezig. Deze zijn bijzonder geschikt voor beginners en voor gezinnen met kinderen. Een aanrader is de nieuwe fietsroute van Falkenstein naar Oelsnitz op de voormalige wal van de trein. Maar er zijn ook andere mooie wegen langs de rivieren in Duitsland met mooie indrukken van de natuur.

Meer informatie
www.vogtland.de
www.schoeneck.eu
Fremdenverkehrsamt Auerbach, Duitsland

Geschiedenis, kastelen & musea

Auerbach en zijn omgeving in Duitsland biedt veel culturele mogelijkheden. In het museum Auerbach kunt u de traditierijke geschiedenis van de Duitse stad terug vinden. Naast de doorlopende tentoonstelling over de stads-, burcht- en industriegeschiedenis vindt u in de buitenruimte ‘ooggetuigen van steen’ die de geschiedenis van de middeleeuwen levendig maken. Andere bezienswaardigheden in Auerbach zijn de ‘Schlossberg’ met de toren van het kasteel, de St. Laurentiuskerk en de Göltzschtalgalerie in de Nicolaikerk. Ook in de omgeving van Auerbach kunt u verschillende musea vinden, bijvoorbeeld het Renaissance-kasteeltje Göltzsch uit de vijftiende eeuw of de sterrenwacht en planetarium ‘Sigmund Jahn’ in Rodewisch.

Meer informatie

Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’
www.vogtland.de

Wandelen in Duitsland

Wilt u de veelzijdige natuur beleven tijdens een wandeling? Dit kan op de ongeveer 3000 km gekenmerkte wandelroutes in het Vogtland, geschikt voor jong en oud. Langs het uitgestrekte groene landschap, via zachte heuvels en het bos kunt u heerlijk vrij genieten van de natuur. Er zijn in de buurt vijf gecertificeerde wandelroutes, waaronder de 288 km lange ‘Vogtland Panoramaweg®’ met 82 panorama-uitzichten en 380 rustpunten. Er worden echter ook routes van maximaal 10 km in de omgeving van Auerbach aangeboden. Deze zijn heel geschikt voor gezinnen met kinderen. De verschillende aangeboden routes lopen langs talrijke bezienswaardigheden en toeristische bestemmingen in Duitsland. In de winter kunt u kiezen voor een heerlijke winterwandelroute door het winterbos (Folder ‘Reisezeit Vogtland’).

Meer informatie

www.wandern-vogtland.de
www.schoeneck.eu
www.vogtland.de
www.klingenthal.de
Folder ‘Wandertouren im Vogtland. Sachsen & Thüringen’
Fremdenverkehrsamt

Skigebieden in Duitsland

Houdt u van actie en beweging tijdens de wintermaanden? De omgeving van onze groepsaccomodatie biedt optimale wintersportvoorwaarden. Nog geen 5 km van Auerbach bieden de locaties Beerheide en Schnarrtanne goed verzorgde en uitgebouwde Langlauf loipes. Daarnaast is de Kammloipe in de buurt, een van de langste en mooiste loipes langs de grens tussen Duitsland en de Tsjechische Republiek. Als u nog meer actie zoekt, vindt u in de directe omgeving al op 15 km afstand meerdere geliefde skigebieden met pistes. Klingenthal, Mühlleithen, Schöneck en Erlbach zijn bijvoorbeeld ideaal voor liefhebbers van afdalingen en voor snowboarders. Uiteraard zijn skiliften overal aanwezig. Ook zijn de skigebieden vanaf het hotel goed te bereiken met de trein en bus (Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’). De Vogtland Express stopt bij alle grote natuur- en skigebieden, waaronder Klingenthal, Schöneck en Oberwiesenthal.

Meer informatie
www.vogtland.de
www.schoeneck.eu
www.klingenthal.de
www.kammloipe.com

Winkelen en stedentrips

Wilt u een dagje lekker winkelen en genieten van de bijzondere sfeer van deze stad in Duitsland? In het attractieve voetgangersgebied van Auerbach vindt u een diversiteit aan winkels en boetiekjes (Folder ‘Auerbach. Natürlich im Vogtland’). U bent al binnen 5 minuten in het stadscentrum. Ook de kleinere steden en dorpen in de buurt zijn bezienswaardig. Als u nog op zoek bent naar een leuk (kerst)cadeau, is de ‘Weihnachtsland Erlebniswelt’ in Stützengrün wellicht de oplossing. Hier vindt u houten kunst uit eigen productie voor de kerst, maar ook voor de rest van het jaar (www.weihnachtsland-erlebniswelt.de).

Meer informatie
www.vogtland.de
www.weihnachtsland-erlebniswelt.de